Stilul clasic de amenajare – este greu să-i găsești cusur, căci familiaritatea și ospitalitatea cu care acesta te primește sunt ieșite din comun. La fel de dificil este și să găsești „nod în papură” unei bucătării clasice. 

Caldă, primitoare, organizată și familiară – așa poate fi caracterizată o bucătărie clasică. Timpul petrecut într-un asemenea spațiu devine o plăcere. Se poate spune același lucru și despre amenajarea acestuia, atunci când știi exact cum să combini piesele de mobilier cu cromatica și cu elementele decorative. 

Însă, când te bazezi doar pe câteva imagini și nu ai cunoștințele necesare, conceperea unei bucătării clasice se dovedește a fi un proces mai complicat decât ai crede. Cu puțină imaginație și o serie de noțiuni tehnice de bază, totul este posibil. Dacă, în ceea ce privește creativitatea, totul depinde de tine, în privința cunoștințelor și a ideilor legate de amenajarea unei bucătării clasice, vei afla, în continuare, tot ce trebuie să ai în vedere pentru a-ți finaliza proiectul.

Cuprins
1. Caracteristicile unei bucătării clasice – atemporală, stilată și practică
1.1. Atemporalitate
1.2. Intimitate și căldură
1.3. Organizare și spirit practic
2. Bucătării clasice – sfaturi pentru o amenajare cu stil
2.1. Alege mobilă de bucătărie în stil vintage!
2.2. Respectă paleta cromatică!
2.3. Pardoseala – un detaliu pe care mulți îl trec cu vederea
2.4. Nu încărca excesiv spațiul cu accesorii și decorațiuni!
2.5. Stilul clasic = bucătării inspirate din natură

1. Caracteristicile unei bucătării clasice – atemporală, stilată și practică

Rolul bucătăriei în cadrul locuinței s-a schimbat de-a lungul timpului. Dacă, inițial, acest spațiu era destinat strict pregătirii și servirii mesei, astăzi, el este întrebuințat și ca încăpere de socializare, de primire a oaspeților și de petrecut timpul alături de familie. 

De aceea, este foarte important ca bucătăria să fie cât mai funcțională și să aibă un design cât mai plăcut. Și dacă este vorba despre stil, ei bine, niciun alt decor nu reușește să redea în totalitate căldura, atemporalitatea și intimitatea necesare unei astfel de încăperi ca cel clasic. De altfel, acestea sunt și principalele caracteristici care îl disting de unul modern. 

Pentru a înțelege mai bine cum trebuie aleasă mobila pentru o bucătărie în stil clasic și cum trebuie ea evidențiată cu ajutorul elementelor decorative specifice, armonizată cu o paletă cromatică caldă și cu electrocasnice multifuncționale, iată, în continuare, ce presupune fiecare aspect definitoriu menționat anterior.

1.1. Atemporalitate

O bucătărie în stil clasic nu se demodează niciodată. O astfel de încăpere va duce întotdeauna cu gândul la momente liniștite petrecute în sânul familiei, poate chiar la casele vechi, în stil victorian, din dramele englezești. 

Bucătăria amenajată în stil clasic va fi mereu primitoare, făcând pe oricine îi trece pragul să se simtă ca acasă, liber și relaxat.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Categorii

Solicita informatii suplimentare

Urmareste-ne

Articole recente

FURGON SERV S.R.L.

Articole similare

Centrale termice in condensare

Centrale termice ieftine pentru casa ta Profita acum de colectia centralelor termice Ariston model Clas One, Genus One, Alteas One, Cares Premium.  Aspecte moderne pentru